Winter shoes

105 items
Filters
Accept Close
Accept Close
Accept Close
Accept Close
Accept Close
Accept Close
Accept Close

For optimal search results in addition you will need to filter your search by specifying your size.

Measure your calf at its widest part, if appropriate with your stockings or trousers on (depending on what you wear).

Note Accept Close
Accept Close
105 items
24 of 105 products

Overknees čizme - ovaj Tamaris trend obuće si je zadao visoke ciljeve

Overknees čizme su - kao što ime sugerira - čizme čija sara završava iznad koljena. Njihovo primarno svojstvo običnih zimskih čizama overknees čizme su odavno ostavile iza sebe. Overknees čizme su postale poseban modni trend 1980-ih godina. Čak je i karakter fetiš cipela, koje su modeli u lakiranoj varijanti dugo nosili, odavno izgubljen. Posebnu popularnost ove čizme su postigle zahvaljujući Juliji Roberts, koja je u filmu Pretty Woman nosila ove duge čizme uz mini suknje i time još više naglasila svoje već ionako duge noge. U međuvremenu su overknees čizme zastupljene u mnogim različitim stilovima od vrlo ženstvenih do sportskih.

Overknees od sportskih do vrlo ženstvenih

Overknees čizme se u Tamarisu mogu naći u širokoj stilskoj raznolikosti. Dostupne su s visokom potpeticom u vrlo ženstvenoj verziji, ali i u sportskoj izvedbi u kojoj overknees čizme snažno podsjećaju na čizme za jahanje. Posebnost posebnog stila su overknee čizme s preklopivom sarom. One se prema želji mogu nositi presavijene do ispod koljena, a podignute omogućuju nošenje pravih overknee čizama čija sara završava znatno iznad koljena. U pogledu materijala overknee čizama, Tamaris uglavnom bira glatku ili brušenu kožu

Moguće kombinacije overknee čizama

Jedno je sigurno. Pravilno kombinirane overknee čizme privlače poglede. Ove čizme djeluju osobito dobro kad je njihova posebnost, a to je visoka sara, stavljena u pravu perspektivu. Kratke suknje koje završavaju iznad overknee čizama jednako su dobra kombinacija kao i vrlo uske hlače čije nogavice su umetnute u čizme. Iako se, naravno, uz overknee čizme mogu nositi i dulje suknje, njihov učinak neće biti toliko snažan zbog suknjom prekrivene sare. Ove čizme mogu se nositi i danju i za večernje događaje. Na poslu su overknee čizme prikladne samo onda kad prevladava ležeran dress code ili kada radite u vrlo modno orijentiranoj industriji.

Overknee čizme već odavno nisu isključivo zimske čizme

U međuvremenu su overknee čizme na temelju svojih različitih izvedbi istovremeno ljetna obuća , ali i obuća pogodna za zimu . Overknee čizme izrađene od vrlo laganih materijala ili s reljefnom površinom koja je vrlo propusna za zrak vrlo su ekstravagantno rješenje za ljetna večernja događanja. Ravne i sportski dizajnirane overknee čizme od čvršćih vrsta kože u zimskim mjesecima mogu se savršeno i vrlo ekstravagantno kombinirati s kraćim pletenim haljinama, koje zahvaljujući neprozirnim čarapama dobivaju sportski karakter.